Lauwersoog-Ulrum 2017, halve marathon

Lauwersoog-Ulrum 2017

Eigenlijk had ik toegezegd met Henk Schuitema mee te lopen naar een clubrecord M70 voor hem. Ik had al ingeschat dat dat rond 1u50min. zou worden. Maar gelukkig bleven er 3 begeleiders voor hem over. Dus toen Harmen Stam aanbood om met mij mee te lopen, kon ik daar, na enige twijfel, geen nee op zeggen. Wind mee en een haas die voor mij het tempo zou regelen. Harmen was van plan op een, voor hem, rustig tempo te gaan lopen en was bereid om op mijn verzoek nog iets langzamer te gaan. In de praktijk kwam daar niet zo veel van terecht!

De eerste km was zoals vaak iets te snel. Maar ook de daarop volgende km’s waren sneller dan gepland. Maar zolang Coster nog kon praten ging het wel goed, was de conclusie van mijn begeleider. Ik sprak het niet tegen. Bracht nog wel even in dat een negatieve split er waarschijnlijk niet inzat (dat wil zeggen dat het tweede deel sneller gaat dan het eerste) maar daar wilde Harmen niet aan. Zien we straks wel.. Als je zo doorloopt zit er een 1u38 in. Maar ik ben met 1u39 ook tevreden hoor Harmen. We zien wel… De tweede helft ging toch sneller dan de eerste. Dat is een teken dat je de race goed ingedeeld hebt. Ik kon echt Harmen niet lopen laten. Was dankbaar dat hij mij wilde helpen dus moet ik maar bijblijven. De laatste km ging zelfs in 4m30. Zo’n tempo loop ik normaal in een 10km wedstrijd, maar niet in zo’n lange van meer als 21 kilometers. Het resulteerde in een tijd van 1:38:48 op de seconde precies gelijk voor ons beiden. Sinds maart 2009 had ik niet meer zo hard gelopen! 8 jaar verder en gelukkig (nog) geen terugval. Ik had het niet verwacht, maar met de juiste omstandigheden en ontspanning in de loop was het mogelijk. Harmen nogmaals bedankt voor het naar boven halen van mijn vermogen! En succes volgende week in Maastricht bij de HELE Ironman triatlon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *